EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

This building, located in Utrecht, Netherlands was designed by OMA – Rem Koolhaas. The building was completed in Situated in the centre of the University Campus the Uithof, just outside the centre of Utrecht, this building is most famous for its use of concrete. The concrete. Koolhaas and the team at OMA envisioned the Educatorium as a factory for learning with the processes of socialization, learning, and examination related.

Author: Kebar Dikus
Country: Qatar
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 21 October 2017
Pages: 329
PDF File Size: 4.20 Mb
ePub File Size: 3.60 Mb
ISBN: 839-7-66713-999-2
Downloads: 44826
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Naran

In this role he is responsible for the management, business strategy, and growth of the company worldwide. A concept that is associated with two pieces of paper that are folded and connected together, creating an internal and external level at a time.

Two curving walls enclose the room, one eduxatorium, one of glass. Ippolito holds a Master of Architecture from the Politecnico di Milano. Fill in your details below or click an icon to log in: The Educatorium reads like a radically innovative building on its most superficial level, a synthetic landscape, with educatorlum conservative depth.

GlassCement. I accept the terms and conditions of privacy. Two curved walls enclose the room, one solid, another glass. The plastic nature of the concrete evokes a soft, airy quality that enriches the sense of openness and variability in the building, as a network of interconnected pathways. The starting point of the design are two leaves that fold and interlock. The column lines are denser in the south and almost disappear northwards towards the landscape.

The Educatorium was specifically designed so that the processes of socialization, learning and exams tangling into each other, blurring the boundaries between lounges, classrooms and hallways, so there is a constant redefinition of what it means to learn in a social environment. Educatorium The Educatorium is composed of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls.

  JURNAL TERAPI PSIKOANALISA PDF

Cantilevered area exams gem supported by large beams on the ceiling. In section the two planes appear fighting each other, a rigid plane and the other fluid a suggestion as to the programmatic, spatial, and social juxtapositions happening within.

This implies the legitimacy of the institution be located in the depth of the spatial structure. The two halls are accessed through the large entrance ramp area.

Educatorium

By continuing to use this website, you agree to their use. Send this to a friend Your email Recipient email Send Cancel. Like a rolling wave, the ground floor is raised through the building and back to create a bulge along the west facade. Steel and concrete dissociate allowing each material to work at optimum efficiency: You are commenting using your Facebook account.

The building design is the search for a synthetic landscape that opens up to individual choice. To minimize the spread and use of energy in the north and west facades, there have been some large areas of glass insulators that guarantee a perfect effect of solar radiation, thereby allowing the accumulation of heat and the greenhouse effect saving electricity for lighting.

Educatorium – Data, Photos & Plans – WikiArquitectura

The building spans 11, m2 and includes two auditoriums and seating people, three rooms for exams, some study rooms and a dining room for people. All socializing, contact and exchange of ideas take place in the surface network. The inclined planes of the plateau input play the role of urban square or mixing chamber. The planes are interwoven to create a unique experience in which the whole college experience, socialization, learning, exploration, encapsulated.

Conducted over 14 years, the plan aims to transform the development of activities in the existing building,for a campus based on the American model community.

Facing north side, the largest auditorium seatsis open to the view of the botanical gardens. I got to awesome work with koolhzas other students studying interior architecture, urban design, and environment design.

  A APOSTA VANESSA BOSSO PDF

Educatorium | OMA

Beneath this area is sheltered the bicycle parking is sheltered and an intersecting bike-path. The spatial structure is designed to act primarily as a network in which individuals, ie, students are free to discover their own access and navigate through the building.

The two architects have done a building that wants fem reduce energy consumption and emission of carbon dioxide, and to provide good indoor thermal and visual conditions through control of natural lighting and heating-air conditioning. For air conditioning uses a passive ventilation system that uses the phenomenon of night cooling and heat capacity of the mass of the building without having to use additional mechanical systems.

On The Move — Denmark. These facilities house shared activities of 14 faculties and many dducatorium institutes, creating a major new center for meeting and exchange.

The exterior was clad in the same wood of the curve track. Spanning between two massive walls the roof structure is a densely packed series of I-beams forming a surface of steel. It is bordered by four different environments, north vegetable boundary, south borders a tower 17m high, the Transitorium 2 east the Transitorium 1 longitudinal block 2 levels aimed at classroom and on the west by a pedestrian promenade.

The second seat auditorium is located on south area. Understood as the encapsulation of the entire university experience in one building, Koolhaas and OMA team Educatorium conceptualized as a factory for learning in both the traditional formalistic approach as for the casual student or student exchanges.

admin